Ann De Craemer

My blogs

About me

Gender FEMALE
Location Tielt, Belgium
Introduction De berichtgeving over Iran in de Belgische en Nederlandse media is eerder schaars en vooral politiek van aard. Met deze blog wil ik daar verandering in brengen door én meer dan 'af en toe' over Iran te berichten én ook de kunst en cultuur van het land aan bod te laten komen. Deze blog is uitdrukkelijk journalistiek van stijl en opzet, maar er is ook ruimte voor persoonlijke beschouwingen. Ik volg Iran al vijf jaar op de voet, en ging er in juni 2009 een maand op reportage met fotograaf Pieter-Jan De Pue, en dat met steun van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek. Op 20 maart 2010 verscheen daarover het boek 'Duizend-en-één dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse Spoorlijn' (Uitgeverij Lannoo), met foto's van Pieter-Jan De Pue. Een eerste boek over Iran, maar er zullen er zeker meer volgen.
Favorite Movies Taste of Cherry (Tam-e Gilas, Abbas Kiarostami), The White Balloon (Badkonake Sefid, Jafar Panahi), Il Postino (Michael Radford)
Favorite Music Kind of Blue (Miles Davis), Tourist (St.Germain), Gulistan (Bijan Chemirani), Sakat (DuOud & Abdulatif Yagoub)
Favorite Books Humboldt's Gift (Saul Bellow), Het huis van de moskee (Kader Abdolah), De rozentuin (Saadi), American Pastoral (Philip Roth), Het dwaallicht (Willem Elsschot)