Elina Jonsson

My blogs

About me

Introduction Uppvuxen på Klefstad gård i Östergötland. Dubbla master i juridik från Lunds Universitet och Raoul Wallenberg-institutet. Arbetar i konfliktområden samt skriver för Världen Österut. Och så är jag grafisk formgivare och fotograf. Dessutom älskar jag att prata med folk och helst på deras eget språk - hittills på ryska, franska, kinesiska, italienska samt lite arabiska och georgiska. Alla länkar finns på elinajonsson.se.
Interests Fantastiskt intresserad av väldigt mycket. Vilket leder till viss tankspriddhet. Men främst foto, musik, teknik, radio, löpning, litteratur, språk samt ett genuint intresse för juridik, konflikter, medling och mänskliga rättigheter. Och så älskar jag att skriva.
Favorite Movies Legally blonde (såklart), Mulholland Drive, Arken (русский ковчег), Fear and Loathing in Las Vegas, Brända av solen, WarGames, The Agronomist
Favorite Music Som DJ spelar jag bara house. Men annars lyssnar jag på allt - från jazz till hårdrock till hiphop till pop till country till klassiskt.
Favorite Books Idioten, The Hippopotamus, Fear and Loathing in Las Vegas, Master i Margarita, En vecka som alla andra, Brave New World, Blackout, Anna Karenina, Morgon i Jenin, The Great Gatsby, mfl mfl mfl