Fairuz Selamat

My blogs

About me

Gender MALE
Industry Arts
Occupation Officer, Singer, MC, Actor
Location Hulu Langat, Kuala Lumpur, Malaysia
Links Audio Clip
Introduction Fairuz Selamat.. I'm 25. Originated From Malaysia. Performer And Gov Worker. Love Singing, Dancing, Acting.. Love Theatre and Fine Art... Unpredictable Person, Loving.. Easy To Be Friend With.. Happy Is my Passion.. Laugh Is My Food.. Smile Is My Soul.. my only reason creating blog.. is to share every single moment with my friend.. beside, this is a great way to make a new friend.. having blog is like having someone that u cant share with.. here is the place of my interpretation, confession, and what so on... so here is my unclassified space..
Interests music, acting, dancing, talking..!!! reading(maybe..!!), argg sleep...!!
Favorite Movies jujurnya... aku bukan kaki filem.... kaki wayang... kaki dvd atau apa sahaja gelaran yang muncul... tapi aku seorang pemerhati.. aku suke melihat, memahami dan terus memberi pendapat tentang karya seni yang lahir dari kerja keras mereka yang terlibat.. termasuk dalam seni gambar bergerak ini, aku suke mengikuti filem yang mana aku rasakan aku boleh menontonnya... secara peribadi aku terdorong untuk "memahami" filem yang sedikit fiksyen... pengaruh cartoon barangkali.... terus.. minat aku tentang filem.. aku gemar juga filem yang bermain dengan kemampuan intelektual kite sebagai penonton untuk berfikir.... mungkin bosan bg sesetengah org, tapi menarik bg aku.. yup menarik..!! aku gemar juga filem fantasi... yang mana kadangkala mampu membawa aku terbuai jauh denganbfantasi yang tak mungkin kita capai di dunia nyata ni... sekadar berangan... tu secara peribadi... tapi sebagai peminat seni, aku cuba untuk menyelami maksud, pelbagai jenis filem, ganas, lawak, komedi, serius, satira, fiksyen, thriller, atau ape sahaja.. untuk kita cungkil seberapa banyak ilmmu yang boleh.. kerana aku percaya.. sebodoh mana satu filem itu terhasil, ianya hadir kerana kebijaksanaan mereka yang inginkan filem itu wujud...
Favorite Music kamu boleh mendengar apa sahaja jenis muzik dari aku.... kerana aku dibesarkan dengan minat muzik yang berbeza dalam keluarga aku.. dari muzik klasik, pop, hinggalah rock... aku sendiri? entah... tapi kebanyakan masa aku dihabiskan dengan mendengar muzik, balada, klasik.... entah lebih kepada artis yang aku kagumi, dato siti nurhaliza, josh groban, dan allahyarham sudirman.. tiga penyanyi yang sangat mempenharihu minat muzik aku dan terus cara aku menyampaikan seni kepada masyarakat..
Favorite Books semua jenis bacaan