Nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta. 3/2022 Suri rumah sepenuh masa. Digital Content Template Creator. Penulis berpengalaman Social Media Coach.

My blogs

About me

Gender FEMALE
Industry Education
Occupation Freelance Blogger, Social Media Expert Coach & Speaker Digital Marketing
Location Malaysia
Introduction Nama pena saya, Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta. Bermula 3/2022 Suri rumah sepenuh masa. Digital Content Template Creator. Penulis berpengalaman Social Media Coach. Mula buat Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online pada tahun 2015. Manakala Coaching Blogging Basic hingga Advance untuk Usahawan secara Online pada tahun 2016. Sudah bersuami. Allah kurniakan lima (5) orang cahaya mata. Saya bekas sakit kronik Phrolapse Intravetabral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017 hingga 15/9/2020. Pada 14/9/2017, saya nekad berhenti sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan di JAWI. Sempat dianugerahkan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) hasil kerja 2007 hingga 2015 daripada KSU, Dato' Asyraf Wajdi. Bulan 11/2017 saya sembuh sekejap Slipped Disc dan meneruskan bimbingan keusahawanan. 2020 saya meneruskan siri Seminar Keusahawanan sebagai usaha membantu Usahawan yang kebuntuan dalam bisnes Online khususnya. Meneruskan Servis Penulisan dan Pengiklanan di samping giat menulis Ebook keusahawanan dan perkongsian ilmiah di Social Media. Ebook simpan untuk kegunaan sendiri. Sudah tidak jual.
Interests Reading, Poetry, Writing and Solving Problem.
Favorite Movies Filem Almarhum Tan Sri P. Ramlee.
Favorite Books Miftahul Malayu Sejarah Islam Alam Melayu, Rahsia Social Media, Rahsia Likes Free Tanpa Ads, Masalah dan Penyelesaian bisnes Online.