ZSELENSZKY / Stargate Project, Delta Force, Medical Team, Hungary :) ------------------>>>

My blogs

About me

Gender MALE
Industry Government
Occupation a sivatag kertésze, mérlege/tigrise vagyok (cédrusmagban utazom)
Location Szikesfejérvár:) MÁNI kerület, Turuljelenszkítámős, Hungary
Introduction "Támogatni kell a költőket és nem csak pénzzel és egyébbel, hanem jó szóval is, bíztató szóval, mert ez néha többet jelenthet mindennél. Nincs védtelenebb, mint a költő, amikor magára veszi a világ gondját, s megpróbál eligazodni, választ adni – ilyenkor ugyanis ki kell tárulkoznia, ki kell bújnia minden páncélból, és saját lelkét kell felajánlania a kísérletre, hangszerként: hogy megszólal-e a világ? Nagy szükség van a költőkre, nem is tudjuk, hogy mekkora! Kevesen tudják, hogy amikor az első embert fellőtték az űrbe, a felkészítés során verset tanult meg fejből, hogy ne féljen a nagy magányában, hogy ne legyen egyedül a nagy világűrben, hogy ne legyen üres a lelke! Török-Zselenszky Tamás első kötetének versei jó adottságokkal rendelkező, tehetséges fiatal költőről tanúskodnak. Egy érzékeny, romantikus alkatú költő habitusa rajzolódik ki a SZÍVRÁK című kötetből, egy olyan fiatal költőé, aki következetesen, töretlen hittel és bizalommal törekszik önmaga lehetőségeinek megvalósítására, a világ rejtett összefüggéseinek művészi kimondására." FENYVESI OTTÓ
Interests NEVES NÉVTELENSÉG, TOLLSIKOLYOK, TARLÓN ARANYFÉNY, PUSZMIK VÁLLRA(SHE), MOSTANÁBAN MÁR A CSEND.
Favorite Movies NAGY HAL!!!; IRIS; ÉN, PÁN PÉTER; AZ ANGOL BETEG; TRUMAN SHOW; HANTA BOY; ÓRÁK; DOORS; SZITAKÖTŐ; 300; ARGO; ÉDES NOVEMBER; IGAZÁBÓL SZERELEM; TÖRŐCSIK MARIK; INGRID BERGMANNOK; KERESZTAPÁK; HÓRUSZ SZEME-sorozat; MERÉSZ RÉGÉSZ-sorozat; tankosromantikus, és Tarantino-s egyaránt, valamint sci-fi... /etc.
Favorite Music ERŐS ANYAGOK/IN FLAMES: COME CLARITY, NIGHTRAGE: A NEW DISEASE IS BORN, MORS PRINCIPIUM EST: LIBERATION, TERMINATION, KOMOLY/MOZART: REQUIEM; FILMZENÉK/ ÁLTALÁBAN; NYÁLAK/LISA GERRARD; LAMB; MASSIVE ATTACK; 30 SECOND TO MARS; MUSE; MOBY; U2; ŐSÖK/LED ZEPPELIN; A GRUNGE-KORSZAK NAGYJAI; A JELEN WOLFMOTHERJEI, PLACEBÓI, RADIOHEADJEI, 30 SECONDS TO MARSAI, MUSEAI, SLIPKNOTJAI; SUBSCRIBEJAI ÉS CSEH TAMÁSAI.
Favorite Books HERMES TRISMEGISTOS: TABULA SMARAGDINA; MUSASHI MIYAMOTO: GO RIN NO SHO; HAMVAS BÉLA: A BABÉRLIGETKÖNYV; HERMANN HESSE: DEMIAN, LÉNARD SÁNDOR: EGY NAP A LÁTHATATLAN HÁZBAN; TAO-TE-KING; ANTOINE dE SAINT EXUPÉRY: ÖSSZES; PAULO COELHO: AZ ALKIMISTA; POPPER PÉTER: ÖSSZES, PAP GÁBOROK, SZÁNTAI LAJOSOK, MOLNÁR V. JÓZSEFEK... /etc.