Παράξενος Ελκυστής

My blogs

About me

Gender MALE
Industry Engineering
Occupation Αρχιτεκτονίζων
Location ΑΘΗΝΑ, Greece
Introduction Αν το «Παράξενος Ελκυστής» ακούγεται περίεργα διαστροφικό δεν έχετε άδικο. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω αν και δεν είμαι ειδικός. Παράξενος Ελκυστής είναι ένας θεμελιώδης όρος στη θεωρία του Χάους. Ελκυστής είναι το σύνολο πάνω στο οποίο κινείται ένα σημείο για μεγάλα διαστήματα.Δεν θα υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες.Ένα ελατήριο που συστέλλεται και διαστέλλεται συνεχώς αποτελεί τον ελκυστή για ένα σημείο στην επιφάνεια του. Παράξενος Ελκυστής είναι αυτός που:α) η κίνηση έχει ιδιαίτερα ευαίσθητη εξάρτηση από τις αρχικές συνθήκες (εδώ στηρίζεται και το περίφημο παράδειγμα της πεταλούδας)β)δεν έχει ακέραια διάσταση.Δηλαδή δεν είναι μια γραμμή ή μια καμπύλη αλλά τα περίφημα, κατά Mandelbrot, φράκταλς.Υπάρχουν κι άλλα χαρακτηριστικά αλλά εγώ στέκομαι σ’ αυτά, διότι κι εγώ επηρεάζομαι πολύ από τις αρχικές συνθήκες. Με επηρεάζουν μικρά ασήμαντα πράγματα ικανά να φτιάξουν ή να μου χαλάσουν τη διάθεση.Και μοιρασμένος κι αναποφάσιστος για πολλά δεν έχω την ακέραιη εκείνη διάσταση, την καθαρή επιφάνεια, παρά πολλά μικρά κομμάτια του εαυτού μου εμπεριέχουν τον ίδιο μου τον εαυτό, που με τη σειρά τους εμπεριέχουν άλλον ένα εαυτό σε μια αέναη σχιζοφρενική διαμάχη.
Interests Λογοτεχνία, μουσική, ταξίδια, ιστιοπλοϊα, σινεμά, θέατρο, καλό κρασί, καλή παρέα, αμπελοφιλοσοφία...
Favorite Movies Requiem for a dream, Lord of the rings, ο ταξιτζής, Βabel, o νονός 3.
Favorite Music Rock, Funky, acid, gipsy jazz, bach, Hatzidakis, Savopoulos, Delivorias, Dire straits, the Boss, Red hot chili peper, Aggelakas, Θ. Παπακωσταντίνου
Favorite Books O τροπικός του Αιγώκερω, Έγκλημα και Τιμωρία, η Δίκη, 100 χρόνια μοναξιάς, Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη, Μαχφουζ, Νευρομάντης, Τόλκιν, Douglas Adams. Μετά από αυτά ακολουθούν πολλά άλλα.