Iva (Bibliovca)

My blogs

Blogs I follow

About me

Gender FEMALE
Location Zagreb, Croatia
Introduction Jako puno čitam. Što sam starija, sve brže, ali i sve više čitam, najčešće i po nekoliko knjiga paralelno. Otkad čitam na engleskom zadnjih nekoliko godina, stvar je izmakla kontroli. :) Očajnički trebam ljude sličnih sklonosti s kojima mogu dijeliti mišljenja, doživljaje i iskustva o knjigama, likovima i piscima, a da ne dosađujem svojoj ispaćenoj familiji i prijateljima koji bi radije planirali roštilj za vikend. :) Zamislila sam ovaj blogić kao svoj čitateljski safehouse, gdje mogu lajati (a imam jezičinu, da unaprijed upozorim) i manje-više suvislo razglabati o svojoj voljenoj opsesiji.
Interests Vrlo raznoliki i renesansni, da ne velim pretjerano opširni: čitanje, pisanje, putovanja, upoznavanje novih ljudi, zabadanje nosa u sve i svašta, kolekcionarenje svega i svačega, pogotovo pribora za pisanje (graniči s hoardanjem, napredujem tu prema ozbiljnoj dijagnozi) i sl. :)
Favorite Movies Shelter, Hannibal Rising, Saw (svi redom), Pirates of the Caribbean, Silver Linings Playbook, Chloe, Erin Brockovich, Mona Lisa Smile, The Heat, Intouchables, Dead Poets Society, Hunger Games, The Tourist, Wanted, Black Swan, Changeling, etc.
Favorite Books "Asking a bookworm to name their favorite book is like asking a mother to pick a favorite child." Ne znam tko je autor, ali - bulls-eye! :)