Dr. Renate A. Werkman

My blogs

About me

Gender FEMALE
Industry Consulting
Occupation onderzoeker-adviseur
Location Zwolle, Overijssel, Netherlands
Introduction Zwolle, Nederland. Renate.Werkman@ kantelwerkers.nl
Interests Mij fascineert de vraag waarom organisatie veranderingsprocessen toch zo vaak moeizaam verlopen. Vaak heeft dit te maken met ingesleten patronen of mechanismen. Mensen weten zich hier vaak geen raad mee. Mijn uitdaging is om ze handvatten te geven om met zulke patronen om te gaan. Daarover gaat deze blog.
Favorite Movies Gisteren zag ik de film 'Into the wild' van Sean Penn. De film gaat over de net afgestudeerde Cristopher McCandless die na een reis door de VS belandt in het prachtige en ruige Alaska. Naast de schitterende beelden is het een verhaal dat de normen en waarden van onze op bezittingen en consumptie georienteerde maatschappij ter discussie stelt en een beeld probeert te scheppen van waar het in het (over)leven echt om draait. Erg mooi!
Favorite Music Lekker ritmisch en liefst spaanstalig, maar ook klassiek spaans gitaar (Concierto de Aranjuez) en Jack Johnson voor de lazy sunday afternoon.
Favorite Books Poeh, dat zijn er een boel. Ik denk vooral boeken die mijn kijk op de wereld hebben helpen veranderen en me het statische denken dat we allemaal meekrijgen vanuit achtergrond en opleiding los te laten en juist een dynamisch perspectief aan te nemen, bijvoorbeeld 'The Emergent Organization' en 'Rethinking the Theory of Organization: how to read an organization' van James Taylor. Het werk van Karl Weick is ook een van mijn favorieten. Makkelijker toegankelijk is 'Blink' van Malcolm Gladwell, het helpt je je instinct te gebruiken. In mijn hele vrije tijd ben ik wel eens een liefhebber van Dan Brown.