N'alika

My blogs

About me

Gender FEMALE
Industry Education
Occupation író, tanár
Location Kaposvár, Somogy, Hungary
Introduction A művészet kapu önmagunkhoz és egymáshoz. Lépj be rajta a Csendvirágok bloggal! :) Felszabadító Kreatív írás: eredetiséged, saját hangod, saját utad támogató íráskurzusok. Bővebb információ a Rólam és a Gyakori kérdések menüpontban!
Interests önismeret, művészetek, spiritualitás, emberek, természet, pedagógia
Favorite Movies Idétlen időkig, Az a hülye szív, A nő, Utazók, Csekély esély, Csillagok között, Eleven testek, Bor, mámor, Provence, Forrest Gump, Don Jon
Favorite Music Főleg indie (pop, rock, folk), elektronika és világzene. Talán az a legjobb, ha megnézed a YouTube-csatornám lejátszási listáit! ;)
Favorite Books Michael Ende: A Végtelen történet, Momo; Virginia Woolf: Orlando, Mrs. Dalloway; Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete; Craig Thompson: Blankets; Gabriel García Márquez: A pátriárka alkonya; Kosztolányi Dezső: Néró, a véres költő; Pedro Calderón de la Barca: Az élet álom; Hermann Hesse: Sziddhárta. Költészet, minden mennyiségben, különösen a magyar líra - József Attila, Pilinszky János, Weöres Sándor, Ady Endre, Fodor Ákos és még sokan mások -, Rúmí és más szúfi költők, japán haiku-költészet. Novellisták: magyar "ködlovagok", Kosztolányi, Örkény, Jorge Luis Borges, Julio Cortazár és mindenféle jó. :)