Mohd Zariman Mansor

My blogs

Blogs I follow

About me

Gender MALE
Industry Marketing
Occupation Business Consultant
Location Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Introduction Seorang anak muda berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Biologi Gunaan (Agrobiologi) di Universiti Sains Malaysia pada tahun (2003-2006). Semasa di tahun akhir telah mula mendalami & membina kemahiran dalam dunia perniagaan sehinggalah sekarang giat memberi latihan dalam pembinaan kemahiran perniagaan sejak tiga tahun yang lalu sehingga sekarang. Kini berbangga kerana telah memiliki Pusat Tuisyen & Motivasi. Beliau juga merupakan salah seorang penceramah keusahawanan bersama penceramah-penceramah lain di dalam II Synergy Biz Centre. Aktif bergerak dalam menyokong aktiviti kerajaan seperti MARA dan MECD untuk mewujudkan budaya Keusahawanan di kalangan Bumiputera khususnya graduan seperti : Gerai Hari Konvokesyen USM 2005 dan 2006. Gerak Usahawan Bumiputera 2006 di PWTC. Bazar Ramadhan di Tesco, 2006. Gerak Karniawan USM, 2006. Gerak Usahawan Bumiputera 2007 di Kepala Batas, Pulau Pinang. Di dalam aktiviti kemasyarakatan, beliau telah bergiat aktif dengan persatuan-persatuan dan badan-badan bukan kerajaan (NGO)
Interests Minat membantu insan lain yang ingin membina gaya hidup yang sebenar melalui pembinaan KEMAHIRAN ASAS dalam Perniagaan. Melalui platform ini, beliau dapat berkenalan dengan ramai orang daripada pelbagai latar belakang.
Favorite Books Rich Dad Poor Dad, 21 Kunci Pemimpin Efektif, Makan Gaji Tetapi Kaya, Berani Berubah, Hidup Senang Walaupun Berhutang dll.