norazimah mohamad nor

My blogs

About me

Gender FEMALE
Industry Fashion
Occupation sendiri
Location Ampang, Selangor, Malaysia
Introduction di lahirkan d pasir mas kelantan(MA)dan Pengkalan Kubor-HADAPAN MASJID GETING(ABAH) berketurunan asal dari Thailand.Di besarkan di merata tempat Sarawak,pernah bersekolah di sekolah rendah ALL SAINT-Taiping Perak.Lahir dalam keluarga yang ketat disiplin kerana abah Nora seorang Askar.Dari kecil abah selalu berpesan kepada Nora untuk berani berkata benar dan jangan takut untuk memperkatakannya.Prinsip ini lah yang Nora pegang. Nora adalah anak sulong dari 9 beradik dan mempunyai 5 orang anak dan seorang anak angkat yang baru berumur 2bulan. Sifat Nora agak tegas,periang,suka ketawa,loyar buruk kekadang sedikit keras kepala. sifat hipokrit,mementingkan diri sendiri dan hanya mementingkan material sahaja adalah sifat2 yang Nora tolak.Nora agak sensitif kepada masalah rakyat,kemiskinan khususnya kemiskinan minda dan selalunya Nora cuba membantu sadaya mungkin. Nora terpanggil dalam perjuangan bukan berpaksikan pemimpin tetapi lebih kepada perjuangan rakyat,membebaskan rakyat dari penindasan.Itulah sedikit sebanyak tentang Nora.
Interests menari, memancing, mendaki gunung, suka sukan yang agresif dan lasak. minat pada perkara2 mencabar, mengembara, suka mengenali budaya asing. ermm dan yang paling Nora gemar adalah suka mencuba makanan2 pelik dan baru. hah satu lagi...Nora suka memandu tapi Nora tak suka gear auto...Nora lebih suka gear manual-advanture lah kata kan.
Favorite Movies Cerita seram, fantasi, animasi dan misteri.
Favorite Music Muzik Rock-twisted sister, dokken, loudness, acdc, helloween, kiss, deep purple, white snake, steel heart, rolling stone, scorpions, metalicca, dio, gun n roses, iron maiden, eagle, dire straits, led zepp, black sabbath, chicago, manowar dan banyak lagi-tak ingat la. pop rock pun minat gak-sentimental sket...air supply, mamas n papas, beetles. kategori melayu ramli sarip, mohram, search, may, axls, wings alah kump rock lama2.awal 90an.Thailand-tik shiro, tong chai, jintara pumlap, china doll, catreya english
Favorite Books semua buku2 biografi-shamsiah fakeh dan suriani.buku2 seram dan misteri-tamar jalis tapi Nora ni penakut la...act jer lebih.