wardah jannah

My blogs

About me

Gender FEMALE
Industry Education
Occupation Student
Location Sabak Bernam, Selangor, Malaysia
Introduction Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum wbt kepada sahabat2 sekalian. Nama ana dulu,kini dan selamanya...Raudhatul Jannah binti Amir. Boleh panggil raudhah atau jannah. Tinggal di Sabak Bernam,Selangor. Ana lahir di Kuala Kubu Bharu. Mempunyai 13 orang adik beradik(5 lelaki,8 perempuan). Ana anak ke-12..hehe..(dalam bahasa jawa disebut 'sapian'). Nama umi ana Rohani binti Majid (sekarang berusia 65 tahun), dan nama arwah abah ana Amir bin Hasyim(jika masih hidup,sekarang berusia 77 tahun). Ana mendapat pendidikan awal di PASTI Klang,kemudian berpindah ke Sabak Bernam setelah abah ana meninggal dunia waktu ana darjah 1.. Melanjutkan pelajaran di Sek.Ren.Keb Batu 38 dan Sek.Ren.Agama Batu 38 sehingga darjah 6. Seterusnya menyambung pengajian peringkat menengah di Maahad Salahudin Abdul Aziz Shah. Kat maahad ni ana belajar dan menduduki peperiksaan PMR,SMA,SPM,STAM dan STPM. Dan sekarang....ana meneruskan lagi perjuangan di UPSI dalam program major Pendidikan Islam(AT35)dan minor Bahasa Arab.InsyaAllah grade tahun 2011 nanti.. Amin...Wallahu'alam.
Interests Hati manusia adalah terlalu unik, berbolak balik, liar dan maknawi sifatnya. Tidak ada sebarang alat atau kaedah yang mampu menguasai hati. Hati itu milik Tuhan bukan milik tuan. Dan Allah sahaja yang mampu menguasai hati manusia...dengan apa? Ya! Dengan IKHLAS..
Favorite Movies مما يتعلق بالعربية والملايووية
Favorite Music نشيد
Favorite Books Al-Quranul Karim, Solusi, Apa Ertinya Saya Menganut Islam, Bertaubat kepada Allah(yayan bagi), Pedoman Hidup Remaja Islam...dan bermacam2 buku yang mendidik jiwa dan memberi manfaat..