Google apps
Main menu

Lisää kommentti kohteeseen Millariikka Rytkönen

"Kirosana nimeltä AY-liike"

4 kommenttia -

1 – 4 / 4
Blogger Stacy sanoi...

En minäkään tarvinnut AY-liikettä mihinkään. Olin henkilökohtainen avustaja nollasopimuksella. JHL ei saanut aikaan edes yleissitovaa sopimusta. Ihmisiä irtisanottiin silmiä räpäyttämällä. Protestoin huonoja työoloja korpilakolla, tuli potkut. Potkut tulee mistä tahansa syystä, vaikka sairastumisesta. Tarvitaan oikea AY-liike, ei mitään nykyisten kaltaisia pellekerhoja.

27.6.2017 klo 20.01.00

Blogger Piedro01 sanoi...

JHL:n sivuilta:
"Henkilökohtaisille avustajille oma pöytäkirja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimukseen

JHL:n hallitus hyväksyi 21.4.2016 pöytäkirjan sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen soveltamisesta vammaisten henkilökohtaiseen avustajatoimintaan. Pöytäkirja tulee voimaan samana päivämääränä ja sitä voidaan alkaa soveltaa TES:n osana saman tien. Pöytäkirjan myötä moni asia tarkentuu, kuten työaika, työvuoroluetteloon tehtävät muutokset ja työvuoron peruuttamien. Mikäli työskentelet yrityksessä henkilökohtaisena avustajana, kannattaa tämä pöytäkirja ehdottomasti lukea.

Pöytäkirja: Sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen soveltaminen vammaisten henkilökohtaiseen avustajatoimintaan

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus on yleissitova ja sitä on sovellettava, mikäli työnantaja tuottaa sosiaalipalvelua yritysmuodossa tai yleishyödyllisenä yhteisönä. Kaikki vammaispalvelulain mukaiset palvelut, mukaan lukien henkilökohtainen apu, ovat sosiaalipalveluja sosiaalihuoltolain 14 §:n 2 momentin mukaan."

Yleissitova sopimus on siis olemassa. Ongelma on siinä, että se sitoo vain yritystä tai järjestöä työnantajana. Jos henkilökohtainen avustaja siis on sosiaalialan palveluja tuottavan yrityksen tai järjestön työntekijäkseen palkkaama, on yrityksen tai järjestön noudatettava työehtosopimusta.

Henkilökohtainen avustaja on usein kuitenkin avustettavansa itsensä palkkaama työntekijä. Avustaja ei siis ole työsuhteessa kuntaan, yritykseen tai muuhun järjestäytyneeseen työnantajanaan vaan yksityishenkilöön. Yksittäisten yksityishenkilöiden kanssa liiton on vaikea neuvotella yleissitovaa sopimusta, kun ei avustettavilla oikein ole minkäänlaista yhteistä pohjaa josta ylipäätään voisi lähteä liikkeelle: liitto ei voi neuvotella yksitellen ja erikseen jok'ikisen avustettavan kanssa sopimuksesta.

Jos avustettavilla olisi joku tietty, kaikkia avustettavia edustava neuvotteluelin, jonka neuvottelemia sopimuksia myös jokainen avustettava sitoutuisi noudattamaan, olisi tilanne eri. Jos olisi "Henkilökohtaisesti avustettavien työnantajaliitto ry", joka toimisi avustettavien keskusneuvottelujärjestönä.

28.6.2017 klo 12.53.00

Blogger Mikkis sanoi...

AY liike on tuhonnut suomesta jo 350 000 työpaikkaa sekä jakanut suomen kahtia rikkaisiin töissäkäyviin ja köyhiin työttömiin joille ei ole sijaa työelämässä. AY liike halveksii demokratiaa ylläpitämällä valtaansa laittomilla lakoilla joita edes jäsenistö ei halua. Ei varmaan ole sattuma että molemmat suomalaiset nobelistit ovat nähneet AY liikeen taistelevan hyvinvointia ja yhteiskuntaa vastaan. Ei varmaan mitenkään väärin verrata AY liikettä mafiaan. Tarvitaan politiikoja jotka ovat valmiita tekemään historiaa meneisyyden aateista kiihotuneesta, taloudesta tietämättömästä ja itsekäästä AY liikeestä. Tarvitsemme työpaikkoja suomeen ja se ei onnistu AY liikeen kanssa.

13.7.2017 klo 18.32.00

Blogger Mikkis sanoi...

Juha Sipilä kirjoitti Iltasanomissa 16.7. että eduskunnassa rikotaan vanhantestamentin kahdeksatta käskyä. Käytännössä käsky on "Älä valehtele. Me suomalaiset olemme tottuneet sanontaan suomalainen on rehellinen. Entä sitten jos joku valehtelee jatkuvasti ja vakuutaa olevansa oikeassa. Lopulta valheeseen tottuu ja epätodesta tulee totta.

AY liike on pitkään esitänyt monia väittämiä ja kovaan ääneen sekä väittänyt monta asiaa todeksi syytellen muita ja puolustaen itseään.

Yksi väittämä on ollut että työtaistelut ovat aina oikeutettuja koska ollaan heikomman puolella.
Kuljetusalan liitto on pysäyttänyt suomen viennin monia kertoja ahtaajien palkkavaatumusten takia. Ahtaajat käyvät lyhyt kurssin joka ei ole edes toisen asteen tutkinto. Palkka kuitenkin on 5000eur kuussa ja lisää palkkaa pitäisi saada. Jonkun arvion mukaan jokainen viennin pysäytys on syössyt työttömyyteen 1500 ihmistä päivässä. Siis käytännössä 1500 ihmistä köyhyyteen ja taloudelliseen ahdinkoon. Lakkoja on tehtailtu milloin mistäkin syytä kuten jos väärät puolueet tulevat hallitukseen niin lakot lisääntyvät on uhkailtu. Missä siis se demokratia johon perustuslaki ja länsimäinen yhteiskunta perustuu jos ulkopuolinen taho voi uhkailla ja vaikuttaa vaalien tulokseen lakkojen kautta uhkailemalla.

Demokratia käsitys on muutenkin AY liikeellä kadoksissa se on vain hyväksytty että AY liike on aina oikeassa.
Lauri Lyly nimesi uransa tärkeimmäksi asiaksi Juha Sipilän hallituksen ideoloogisen hyökäysen torjumisen. Tässä tilanteessa Presidentti itse istui mukana juhlimassa AY vaikutajan eläkeellä jääntiä.

Jos eduskunta ja hallitus on valittu demokraatisesti ja suomi saanut useita varoituksia heikosta taloudenpidosta EU komissiolta sekä talous tutkijoilta niin onko hallitukset toimet oikeasti hyökkäys joka pitää pysäyttää.
Kuitenkin pitkäaikais työttömyys on euroopan korkeimpia sekä talouskasvu yksi hitaimpia.

Toinen väittämä on ollut että hallitus kasvattaa eriarvoistumista jota vastaan AY liike taistelee.
Mikä kasvattaa eriarvoistumista suomessa? Sanoisin että työttömyys jota AY liike suojelee ja ylläpitää.
AY liike on luonnut suomeen rikkaiden töiden säilyttäjien ja köyhien työttömien maailman.

Monet maahanmuuttajat jäävät työelämän ulkopuolelle sekä ayrjäytyvät koska AY liike ylläpitää liian korkeaa vaatimustasoa.

AY liike myös omistaa ja tahkoaa rahaa VVO kautta. Käytännössä kalliita markinahintaisia vuokrasuntoja köyhille jotka rahoitetaan valtion tuella. Köyhä lentää kadulle yhtä helposti kuin muista kovanrahan vuokrayhtiöistä.
Samaan aikaan AY liike on nostanut johtajiensa palkoja.

Yksi AY liikeen esittämä väittämä on ollut se että yritykset kasaavat rahaa vero paratiiseihin.
Ei ole näyttöä veroparatiisestä yritysten osalta mutta AY liikeen osalta kylläkin.
AY liike on nimetty yleishyödylliseksi tahoksi ja se ei maksa veroa mistään tuloistaan. Käytännössä ei jäsenmaksuista, VVO vuokratuloista eikä sen tarvitse edes julkaista lukujaan.

SDP-taustainen presidentti ja nobel palkittu diplomaatti Martti Ahtisaari katsoo Suomen työmarkkinoiden olevan lähes itsemurhatiellä ja pitää jääräpäistä ay-liikettä suurena syypäänä hyvinvointiyhteiskunnan alamäkeen eikä syyttä.

Käytännössä suomea on ohjannut pitkään taloudesta tietämätön ja menneisyyden aatteita palvova ulkopuolinen taho joka tekee itsesään pyhimystä.

19.7.2017 klo 1.49.00

Voit käyttää joitakin HTML-tageja, kuten <b>, <i>, <a>

Tähän blogiin ei voi lisätä nimettömiä kommentteja.

Sinua pyydetään kirjautumaan sisään, kun olet lisännyt kommentin.
Todista ettet ole robotti